Bewust met voeding

Eerlijk en heerlijk Catering is actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Dat ziet u ondermeer in het gebruik van onze ingrediënten

Biologisch

Inmiddels gebruiken we voor een deel van ons assortiment standaard al biologische ingrediënten
Met EKO- Keurmerk, Indien gewenst kan uw complete bestelling uit biologische ingrediënten bestaan.

Streek en seizoen

De seizoensgebonden ingrediënten van onze producten worden allen in het seizoen gebruikt.
Zoveel mogelijk word gebruikt gemaakt van streekproducten. Daarmee wordt onnodige dure inkoop of mindere smaak voorkomen.

Duurzame vis

Het streven is enkel nog vis te gebruiken die is voorzien van het MSC- milieukeurmerk. Het certificaat van de Marine Steward Council garandeert u dat de vis afkomstig is uit duurzame visserij.
Eerlijk en Heerlijk Catering gebruikt vanaf 1 juli 2010 geen paling meer.

Scharreleieren

Eerlijk en Heerlijk Catering gebruikt met in gang van 1 juli 2010 uitsluitend nog scharreleieren.
Deze eieren komen van kippen die vrij rondlopen en in schuren leven met legnesten, zitstokken, strooisel op de grond en daglicht door de ramen.

Voedselveiligheid

De producten van Eerlijk en Heerlijk Catering spelen een belangrijke rol in de gezondheid van onze eindgebruikers. Daarmee draagt Eerlijk en Heerlijk Catering verantwoordelijkheid voor de klanten van zijn afnemers. Borging van voedselveiligheid is daarom van cruciaal belang.

Reduce, re-use, recycle

Eerlijk en Heerlijk Catering streeft ernaar het milieu minder te belasten. Dat doen we door:
Beperken van voedselafval;
Nauwgezet beheer van verse producten om afval te beperken;
Minimaliseren van verpakking waar mogelijk;
Serveren van producten met wat nodig is, niet met wat overbodig is;
Te werken aan een paperles office;
Scheiden van alle papier, glas, plastic.